Ja, det handlar om inställningen

Jo, hur irriterande det än är när folk säger att "det beror inte på hur du har det, utan hur du tar det" och alla andra sådana visa ordspråk, så ligger det faktiskt väldigt mycket i det. För det som spelar någon roll är faktiskt vad man har för inställning till saker. Att ha en bra inställning till svåra saker,  jobbiga saker man släpar på från sitt förflutna till exempel, är inte lätt, det krävs jobb för att lyckas, som med allt. Men, ytterligare ett vist ordspråk; övning ger färdighet.
Trots att det kan vara irriterande att få visdomsord uppslängda i ansiktet så har man mycket att lära av dem, om man tar till sig av dem med öppenhet - och inte som förmaningar och uppläxning - så kan man vinna mycket bara genom det. Att vara medveten om någonting är alltid första steget till förändring.
Att tänka att man ska tänka positivt och ha en bra inställning är första steget till att faktiskt lyckas med det.
Alla de tunga bördor du bär med dig från ditt förlutna kan du använda för att till exempel hjälpa andra genom, lära dig av dina misstag, få större förståelse för saker. Du kan såklart se på det som "det var skit, så oträttvist att jag fick gå igenom det där. De stenar jag bär omkring på är SÅ tunga, jag kan lika gärna sätta mig ner här och ge upp", men ur allt negativt och jobbigt kan man faktiskt också ta fram positiva saker. Det betyder inte att man ska låtsas som om det jobbiga man varit med om har varit bra eller roligt, men man kan se på det ur en annan synvinkel som öppnar möjligheter att bli en bättre människa. Så, lyssna med öppenhet på ordspråket:
"let your past make you better, not bitter".

Vad betyder det för dig? Hur kan du undvika att bli bitter över jobbigheter som drabbat dig och istället hitta saker i det jobbiga som får dig att bli bättre? Har det fått dig att bli mer tålmodig, har du insett någonting viktigt eller kanske fått större förståelse för något/någon?
Låt inte ditt förflutna ha makten över dig, ta makten över det istället.

Ps. Detta skriver jag lika mycket som uppmaningar till mig själv som till andra. Men det är en spännande resa att försöka bli mer positiv och förbättra sin inställning. Man har allt att vinna på det. Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Josef Boberg

<em>HÄLSAN ÄR EJ <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress/#comment-907">ALLT</A> - MEN <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress">UTAN HÄLSAN</A> FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD <A HREF="http://www.youtube.com/watch?v=_jeOguqNIAo">BETYDELSE !</A></em>Krya på DiG !

2012-04-10 @ 15:16:10
URL: http://josefboberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0