varför bara modebloggar?

OBS. varning för ett dömande fördomsfullt inlägg. Ibland är det tillåtet.

Ja! Det undrar jag verkligen. Varför är folk bara intresserade av att läsa modebloggar om tjejer med blont hår som festar hela tiden och lägger upp bröstbilder?
I alla fall känns det så.
Råkade kolla in på en av bloggarna som ligger på 20 i topp listan och det visar sig att bloggaren är en tjej som tydligen är kompis med mina före detta klass/paralellklasskompisar. Jahopp, där ser man, hon har sjukt mycket läsare och skriver om.. jaa? vadå? Som vem som helst utav de där andra modebloggstjejerna med blont hår och bröstbilder. Lite bilder på dagens outfit och tips på vilka foundations eller lotions man ska använda.

V a r f ö r tycker alla att det är så otroligt intressant? Vad har jag missat, varför tycker inte jag det är intressant? Är det för att jag har så mycket mörker och smärta i mitt liv att de där 'ytliga sakerna' känns oviktiga i det stora perspektivet? De kanske inte har fått känna på känslan av att varje dag är en kamp.

Ja jag är avundsjuk och ledsen på det.

Ledsen
för att folk (inklusive mig ibland) är så ytliga och inte orkar läsa om någonting som är tungt och jobbigt och kan utveckla deras förståelse för människor utan söker sig till roliga, ljusa och söta små bloggar om bebisar, mode, lycka eller annat i den stilen. Vem vill läsa om problem liksom - alla har nog av sina egna. That's the sad truth.
Avundsjuk för att de kan använda alla de där parfymerna, lotionens, ta varma sköna bad med tända ljus och allt annat som inte jag kan (på grund av mitt eksem eller min fobi). De verkar ha det så lätt.* Hur skulle de känna om de plötsligt inte kunde göra allt det där?

Jag önskar att en blogg om det där mörka också kunde få vara med på toppen, inte bara glitter och glamour. En blogg om döden, depression, fobi, sjukdom - sånt. En blogg som ger perspektiv på livet.


* Alla har problem, ingen har ett lätt liv, och man ser inte hela bilden så det går egentligen inte att säga att någon har ett lätt liv för man vet inte vad som döljer sig bakom den där glittriga fasaden. Men man tror alltid att alla andra har det så mycket bättre än vad man själv har det.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag håller med till viss del. Jag läser många modebloggar, just för att jag är väldigt intresserad av det yttre. Jag VILL läsa om hur bra man kan ha det, just för att veta vad jag ska sträva mot. I och med att jag mår dåligt skulle jag aldrig bara orka läsa bloggar om folk som inte heller mår bra, då skulle jag ha svårare att få någon inspiration. Jag kanske läser 5 "modebloggar" per "djup blogg" och det är perfekt för mig!

2011-01-02 @ 10:13:14
URL: http://attlevamedfobi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0