Myrsteg tar en också framåt!

 

image description

Glassigt. På väg till min pojkväns underbara familj :)


Idag har jag varit modig! Inga stora grejer, men ändå, som jag sagt innan - alla steg i rätt riktning är bra. Ofta är det de små sakerna som tar en framåt, bara det att man inte märker det på samma sätt som om man klarat av något stort.


Så, idag åt jag medan vi åkte bil, det brukar jag inte våga eftersom jag tror att man blir åksjuk då. Jag hade ångest men åt upp ändå.
Jag åt en glass, 88:an, med nötter på och några nötter smakade ruttet men jag smaskade i mig hela glassen trots fobispökena som försökte skrika stopp och att ruttna nötter innehåller ett ämne som man kan bli matförgiftad av. Mumms mumms, ruttna nötter, försökte jag kontra med. Nu skvalpar glassen och nötterna runt i magen och jag är stolt över att de är där och inte i papperskorgen.

Ja, tredje grejen jag har varit modig med handlar också om något jag käkat. Man skulle kunna tro att jag har suttit och käkat hela dagen men det har jag faktiskt inte, tvärt om tyvärr.
I alla fall, jag hade med mig en yoghurt eftersom jag inte hann äta innan vi åkte (är på väg till min pojkväns underbara familj!), och den vågade jag äta trots att den legat utanför kylskåpet i nästan tre timmar!

Så nu sitter jag i bilen och hoppas att tre är mitt lyckotal, att min mage inte ballar ur av att jag var modig ;)

Som sagt, även om det inte var några stora grejer (åh just det, jag gick på en offentlig toa också!) så är jag glad för att jag vågade, trots att jag alltså är på väg långt hemifrån och ska vara borta hela helgen och det därför skulle kännas extra jobbigt om jag började må dåligt (blev matförgiftad). Heja heja, man växer av att våga, man blir glad.
Jag är glad, trött men glad! :)

Hoppas ni där på andra sidan datorn får en bra helg, det skall iaf jag försöka få, och ett tips: tänk ut fem positiva saker varje dag den här helgen, och reflektera över dem. Det behöver inte vara stora grejer, men på det sättet så övar man hjärnan att tänka i bra banor och man blir gladare av det. Testa, för du är värd att må bra! :)

Det här tipset är ett tips mamma ger till mig egentligen, eftersom hon ofta mest får höra när jag mår dåligt så vill hon också att jag skall säga några positiva saker varje dag. Det är också viktigt att tänka på, att försöka komma ihåg att fastän man mår dåligt och behöver prata om det med någon inte bara överösa den personen med negativa tankar utan också berätta saker som man är med om som är bra, för de sakerna finns också där. Detta hjälper både sig och den personen. Så, här mamma, i det här inlägget fick du dagens positiva saker, jag mår faktiskt bra emellanåt mitt i allt mitt dåligtmående :)
Och det luktar sommar!! Helt underbart.

 

 


Kommentarer
Postat av: Livsblomman

Tack för tipset med att tänka positivt. Det är inte lätt alla gånger och man behöver all påminnelse man kan få. Speciellt jag idag. Speciellt då jag ska på fest idag. Jag kommer att dö! Usch sådan ångest!

2012-06-09 @ 11:33:28
URL: http://livsblomman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0