En kamp för fred - "Koney 2012"


Om en "ond" man kan få så mycket makt, då kan väl en "god" också få det?
Och vi kan se till att den goda mannen inte är ensam: tillsammans är vi mycket starkare!
"We make history, today, now, every second" och vi kan välja att skapa en historia att vara stolta över!

Och jag måste säga att wow, det är väldigt faschinerande hur snabbt den här filmen sprids. I morse hade jag inte hört talas om den där Koney eller den här videon, nu KRYLLAR det av folk som sprider videon på facebook, vänner från alla håll och kanter, överallt. Den internetkommunikation vi har idag är verkligen mäktig och kan göra stor skillnad om vi använder den rätt. 

Var med du också och gör en skillnad för de här barnen.*

Vissa kanske säger att "det finns MASSOR diktatorer och hemska människor... en person mindre gör ingen skillnad, vi kommer aldrig kunna utrota ondskan ändå". Betyder det att vi inte ens ska försöka?
Visst, ondska kommer alltid att finnas, men vet ni vad?
Jag är övertygad om att de barn som lider på grund av vad den här mannen utsätter dem för inte håller med om att det inte gör någon skillnad. 
En ond makthavare mindre gör stor skillnad, och att lyckas med det här projektet kan göra gigantisk skillnad: det bevisar att det går. Man måste börja någonstans. Var med och skriv historia du med.Länk till filmen: http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc
Länk till mer information om projektet: http://s3.amazonaws.com/kony2012/kony-4.html
Tillsammans är vi starka!* OBS (tillagt 8/3): det bästa sättet att göra en skillnad för de här barnen kanske inte är att ge pengar till den här orginisationen då den vid närmare eftertanke verkar lite halvt pålitlig, men att sprida ett budskap om att någonting måste göras, det är bra. Och om ni efter att ha sett den här filmen känner för att göra en skillad, ge tex pengar till Rädda barnen, UNICEF, Röda Korset, ADRA eller Amnesty eller någon annan orginisation som ni vet är pålitliga.
Lite faschinerande är det faktiskt att så många ser filmen, och delar och köper det där "kittet", utan att tänka källkritiskt: inklusive mig :) Men man hoppas och tror på mänskligheten, och litar på människors godhet, och det blir jag glad av att se! Att så många faktiskt bryr sig och vill göra någonting åt eländet i världen, och det här bevisar ju en sak; internet är mäktigt! Och det kan gå extremt fort att sprida ett budskap, på gott och ont...
Här är en som har lite tankar kring filmen som jag tyckte var vettiga: http://niklascarlsson.se/2012/03/08/om-kampanjen-kony2012/
Kolla även på svt:s nyhetssändning om "Koney-kampanjej": HÄR. Ungefär 43 min in i programmet, och fortsätt gärna kolla ungefär från och med 49 min in i programmet för att få höra lite mer om hjälparbete i afrika, det är komplext det där...

Vill du göra skillnad? Kom ihåg, många bäckar små blir en stor å, även trettio kronor gör skillnad...
Rädda barnen: https://www.rb.se/geengava/pages/geengava.aspx
Unicef: http://unicef.se/stod-oss
Röda korset: http://www.redcross.se/stod-oss/fler-satt-att-stodja/ge-en-gava/
Adra: http://www.adra.se/sida/63/stod-oss.aspx
Amnesty: http://www.amnesty.se/engagera-dig/ge-en-gava/

Ps. För att se att en hjälporginisation (i Sverige) är pålitglig kan man kolla på postgironumret, om det börjar med 90 är det en kontrollerad orginisation som uppfyller vissa krav. För att läsa om vad som krävs för att få ha 90-nummer: http://www.insamlingskontroll.se/

Kommentarer
Postat av: När livet får en andra chans - Kampen efter cancern

Ja det är inte direkt varje gång dom lyckas på första försöket :) Så det var skönt :) Hur går det för dig med Borrelian och allt det? Vilken otur du haft som åkt på detta och att det tog så lång tid innan dom upptäckte det, usch krya på dig fina du! Kämpa på! Kram :)

2012-03-07 @ 21:19:19
URL: http://bissy.blogg.se/
Postat av: Hanna Ek

Vilken fin blogg du har! Jag har en tävling på min blogg där du tävlar om ett presentkort med ett värde av 1000 kronor, och tre personer vinner en länking som visas för ca 1400 läsare. Kramar!

2012-03-09 @ 03:34:08
URL: http://hnny.blogg.se/
Postat av: we will never walk alone

Jo, antagligen har du blivit länkad :)

Kolla susnet.nu, där finns en kod du kan lägga in på din sida så du ser vart besökarna kommer ifrån, om många kommer från samma adress så har du nog länkats därifrån :)

2012-03-09 @ 21:39:52
URL: http://asahoffman.blogg.se/
Postat av: L

håller med dig. Det bästa man kan göra är nog egentligen att sprida kännedomen om honom. Filmen om inte annat (och om man vill donera, donera till en väl känd och etablerad organisation). Tror dock att man även när man ser filmen bör vara källkritisk. Det är så mycket som ska vägas in som man inte har riktig koll på. Men att kännedom om vad som pågår runt om är aldrig fel. Läste den här artikeln och kände att den inte var helt fel ute :http://www.expressen.se/nyheter/filmen-om-joseph-kony-far-hard-kritik/(jag köpte dock armbandet, men det var en sån liten grej tänkte jag. och, jag måste medge att jag var så gripen av filmen och gjorde det direkt efter jag sett den i dess anda, haha).

2012-03-13 @ 14:37:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0