Stelkrampsvaccin till 95 barn!


OBS, det är inte jag som har skrivit texten under (även om jag modifierade lite), men jag tyckte att det här var en så bra grej så jag vill vara med och göra det lilla jag faktiskt väldigt lätt kan göra: att bara kopiera det här och posta på min blogg. Även om det är reklam, så är det reklam för någonting bra, och det hjälper samtidigt 95 barn. De kommer nog att skrika när de får sina sprutor, men inte alls lika mycket som de hade gjort om de fick stelkramp.
I framtiden skulle jag verkligen vilja åka iväg på något volontärsarbete, tyvärr så hindrar min fobi mig väldigt mycket i det: för hur skulle jag våga åka till tex Afrika och vara där ett längre tag? Jag kan inte undvika att äta under hela den perioden, och då kommer jag 'garanterat' att spy någon gång. Men wow vilken uppelvelse och vilken känsla att faktiskt få göra skillnad. Visserligen behöver man inte åka så långt för att göra skillnad för någon, det kan man göra varje dag precis där man är. För någon kan den skillnaden vara ett vänligt leende och ett hej :) Förakta inte det lilla, de kan göra stor skillnad (tänk bara på vad mycket en mikroskopiskt liten bakterie kan göra!). För 95 barn gör den här snabbt fixade bloggposten skillnad, de slipper en av de där mikroskopiskt små bakterierna, tjoho!


Foto: © UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle tycka det var en rolig sak att göra, men eftersom jag inte är någon hälsospecialist eller har den möjligheten så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Vill du göra stor skillnad för fler barn? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill bidra till att  95 barn vaccineras? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

PS. glöm inte att "twingla" bloginlägget om du sprider det här, annars vet de inte om du har skrivit det här eller inte och då blir det tyvärr inga 95 vaccin även om du skriver inlägget. Här kan du twingla inlägget: http://www.twingly.com/ping


Kommentarer
Postat av: Blue Velvet - Vegas mamma

Sv; Ja, det är så otroligt skönt att vara frisk igen!!!! Jag bara njuter, medans mannen åkte på det inatt =(

Kram!

2012-04-20 @ 00:01:33
URL: http://bluevelvet.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0