mina tankar om läkarutlåtandena

Jag är glad att jag får lite andra tankar om eksemet än de jag får från läkarna där hemma, för det känns som att de inte lyssnar på mig när jag säger att alla de krämer de ger mig inte hjälper! Men samtidigt så blir jag lite nedstämd... jaha? Innebär det här att jag ska ställa om mina kostvanor helt eller? Räcker det inte med allt som redan är jobbigt, ska jag behöva kämpa massa med det också nu?

Jag vet att det finns hurmångamänniskorsomhelst som har det tusen gånger värre än mig, och här sitter jag och beklagar mig över grejer som i deras världs skulle vara petitesser. Men ändå. Det här är mitt liv, det här är det jag får kämpa med.
Alla kämpar med olika saker, och om man inte har upplevt något som är värre än "en 7a", ja då är en sjua det värsta man kan vara med om. Har man bara upplevt "en 4a" som det värsta man varit med om så är "en 5a" kanske nästan övermänskligt jobbigt medan det för den som upplevt "en 7a" kanske är vardagsmat. Förstår ni mitt resonemang? Så det går inte riktigt att jämföra vem som är med om värst saker, för det är så personligt. Men visst, sen finns det ju saker som alla kan hålla med om skulle ligga på övermänskliga sidan. If you see my point :P


Men i alla fall, tänkte kommentera USA-läkarens uttalande. Och det här är saker som ALLA har nytta av att tänka lite extra på, oavsett om man har eksem eller inte. Man kan undvika att utveckla olika sjukdomar som ligger latent i kroppen om man lever sunt.

Things to do:
1. Drink 8 glasses of pure water (not from plastic container) every day.

Hehe, jag är SÄMST på att dricka, jag dricker i princip inte ens ett glas per dag. Även om jag på senaste tid försökt göra någonting åt det, så nu dricker jag lite mer. Men åtta glas? Det blir en utmaning!
2. Eat only whole plant foods.
Va? Det där får jag be någon förklara för mig, förstår faktiskt inte vad det betyder.
3. walk 2 miles a day (en miles är 1,6km)
Jag saknar tiden då jag tränade regelbundet. Det är skönt att träna! Men nu för tiden så gör jag aldrig det :/ dels för att jag har blivit lag vad gäller tränandet, men också för att jag inte vill bli svettig, eftersom det gör mitt eksem värre. Men ut och gå, ja, det borde jag göra, det blir man inte ens svettig av.
4. sleep with your window in the bedroom opened a little bit to get
fresh air.

Försöker. Men i min lägenhet så är det någon av grannarna som röker, och det vaknar jag av varje morgon om jag har fönstret öppet. Känns som att det gör eksemet värre och jag får svårt att andas av cigarettröken (men det kan vara rent psykiskt, att jag inbillar mig det).
5. Get as much sunshine every day as possible.
WORD. Synd bara att jag sover bort halva dagen hehe, vaknar när det redan är mörkt under vinterhalvåret.
6. Get 8 hours of sleep a night - earlier in the dark/light cycle the
better.

ojdå.... men tanke på min kommentar på förra punkten så förstår ni att det här är något jag inte följer. Går och lägger mig kanske vid tre på natten och vaknar (nu när jag är hemma hos mamma) vid 12 på dagen. Det är ganska illa.
7. Forgive your enemies!
Vilka? :O Jag anser inte att jag har någon fiende - mer än min fobi och mitt eksem... och mig själv kanske. Och jo, i så fall blev den här punkten viktig. Man mår inte bra av att gå och anklaga sig själv hela tiden och vara arg på sig själv för att man har det som man har det. Men, det är svårt att förlåta sig själv...
Things to avoid:
1. cows' milk

Jag tycker inte det är så gott att drick bara mjöl, men att ha det i saker, DET är svårt at undvika!
2. refined food - almost have to cook your own food to get good food.
Jag tycker inte om att laga mat, känner mig så dålig på det. Och om man ska laga allt allt allt från grunden (äter ofta vegetariska färdiglagade grejer, tex vegbiffar, vegkötbullar osv) så kommer det ta hela dagarna om man ska ha lagad lunch och kvällsmat. Jag slarvar alldeles för mycket med maten. Brukar bara äta brunch och kvällsmat.
3. soft drinks
JULMUST<3 annars dricker jag inte så mycket läsk...
4. food that are you are allergic to.
Är inte allergisk mot något, vad jag vet. Men eftersom mitt eksem varit så illa där an så har de inte kunnat öra ett sånt där pricktest på mig.
5. worry
D'OH. behöver nog inte ens kommentera det här (jag menar, kolla bara på mitt bloggnamn)...



Kommentarer
Postat av: MALLAN

sv: åh, så tråkigt :o allt bra annars?:)

2011-01-05 @ 17:24:29
URL: http://malinasenlund.se
Postat av: nicklas

lugnt! hhi :)

precis jag får ändra min inställning helt enkelt, och det är ju inte det lättaste, men de får bära eller brista, jag kan ju inte ogilla mig själv hela livet!

2011-01-05 @ 17:41:03
URL: http://fejkadblond.blogg.se/
Postat av: nicklas

Ja något måste jag ju göra! tack för din hjälp!! =) grymt av dig hihi

2011-01-05 @ 17:56:45
URL: http://fejkadblond.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Jasså? :P hehe, de har jag inte tänkt på att den kanske är svår att se bara för att jag har ett foto där :P

2011-01-05 @ 17:59:28
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Amanda Rieem

jag jobbar ju för scenbloggen och fotografen som grundat sidan plåtar till style by stars hemsida :p



invecklat ;)

2011-01-05 @ 18:20:08
URL: http://scenbloggen.com/amandarieem
Postat av: Matilda

Är du vegetarian? :)Jag är det så jag vet hur lång tid det skulle ta (och hur svårt att få i sig alla ämnen man behöver)om man skulle laga det från början.

2011-01-05 @ 21:52:52
URL: http://attlevamedfobi.blogg.se/
Postat av: hejsan

Jag har haft eksem hela min barndom, men de försvann när jag började äta EFAMOL som är ett naturläkemedel. sen så brukar jag använda elocon som är en stark kortisonsalva som man får på recept. Har du inte testat dessa 2 saker så gör det :).

2011-01-06 @ 18:00:14
Postat av: Alicia

Oj, jag har inte ens hört talas om EFAMOL och elocon, vad konstigt. Trodde nästan jag kände till allt man kunde ha mot eksem vid det här laget ;) Tack så väldigt mycket för tipset, är glad föralla tips och råd jag kan få! (vem du nu är :D)

2011-01-07 @ 00:20:38
URL: http://attlevamedoro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0